Fish bites för små barn
Perfekt för små barn som gillar att äta på egen hand. Ett bra recept för introducera fet fisk i barnets måltider.
Näringsinnehåll: (per bit) 63 kcal, 3 gram fett, 1 gram mättat fett, 5 gram kolhydrater, 0.4 gram socker, 1 gram fiber, 5 gram protein, 0.1 gram salt.
Portioner: 4
Förberedelser: 20 min
Tillagning: 1h och 45 min
Ingredienser:
-
1 medelstor bakpotatis
-
1 liten lax fillet utan ben och skinn (ungefär 120 gram)
-
1 msk frusen majs och ärtor
-
1 msk färsk gräslök
-
25 gram mild riven ost
-
½ ägg
-
olja
Tillagning:
Steg 1: Sätt ugnen på 200 grader. Slå in bakpotatisen i aluminiumfolie, ställ på en bakplåt och låt stå i ugnen i 1 timme och 15 minuter. Slå in fisken i aluminiumfolie, ställ den på samma bakplåt och lämna i ugnen i 10-12 minuter.
Steg 2: När potatisen är helt mjuk dela den på hälften och ta ut innehållet.
Steg 3: Smörj in en bakplåt med lite olja. Mosa potatisen i en bunke och blanda i fisken, majs, ärtor, finhackad gräslök, ost och ägg. Blanda och mosa blandningen väl alternativt mixa för en lenare konsistens. Låt svalna lite och ta sedan en golfbolls storlek av smeten och forma till bollar. Ställ bollarna på en bakplåt med baplåtspapper och ställ sedan i kylen för att svalna i ungefär 30 minuter.
Steg 4: Ställ in plåten i ugnen i cirka 15 minuter eller tills bollarna är gyllene och färdigt tillagade.
Insidan kommer att vara varmare längre än utsidan, så du kan alltid dela bollarna på hälften eller låta bullarna svalna en extra stund innan de serveras. Bra att ha när denna måltid serveras är en tallrik med sugpropp, haklapp med ärm, barnbestick samt en barnmugg.
0 Kommentarer