Recept: Grötvåfflor
Grötvåfflor är en kreativ och näringsfylld frukost till små barn. De är mjuka nog för små munnar och kan varieras med olika smaksättningar. Denna version är enkel att göra och kräver bara några få ingredienser.
Näringsinnehåll (per servering): Energi: ~150 kcal Kolhydrater: ~21,5 g Protein: ~6,7 g Fett: ~3,7 g Fiber: ~2,8 g
Förberedelser: 5 min
Tillagning: 10 min
Ingredienser:
-
2 dl krossade havregryn
-
2 dl mjölk
-
1 mogen banan
-
1 ägg
-
1/2 tsk bakpulver
-
1/2 tsk vaniljpulver (valfritt)
-
En nypa kanel (exkluderas för barn under 1 år)
Tillagning:
Steg 1: Sätt på våffeljärnet så att det blir varmt medan du förbereder smeten. Pensla järnet med med olja eller smör.
Steg 2: Mixa havregryn till ett fint mjöl.
Steg 3: Blanda mjölet med mjölk, banan, ägg, bakpulver, vaniljpulver och kanel. Mixa blandningen till en jämn och slät smet.
Steg 4: Grädda våfflorna i våffeljärnet tills de är gyllenbruna
Servera våfflorna ljumna. De kan ätas som de är eller toppas med näringsrika tillbehör som till exempel mosad banan, bär, lite yoghurt.
Du kan även lägga till andra frukter i smeten som exempelvis blåbär eller äppelbitar för variation.
Grötvåfflor kan förvaras i kylskåp i upp till 3 dagar eller frysas in för att sedan snabbt värmas upp i en brödrost.
Lämpliga tillbehör och rekommendationer till grötvåfflor för barn är haklapp med ärm, barntallrik med sugpropp, barnmugg, barnunderlägg och barnbestick.
0 Kommentarer